De fasciablaster

Hoe een diepe massage met de fasciablaster heilzaam kan werken

Irene Captijn blog

Door Irene Captijn

De Fasciablaster is heel kort door de bocht gezegd: 

Een stok met vier haken eraan die de fascia in je lichaam losmaken waardoor cellulite verdwijnt, chronische pijn vaak helemaal verdwijnt en ervoor zorgt dat je je lichaam kunt proberen te ‘her-shapen’

Als je wilt weten wat fascia is, scroll dan een stukje door naar beneden, daar staat verdere uitleg.

Omdat de resultaten bij vrouwen zonder lipoedeem soms werkelijk ongelooflijk zijn, was ik zeer benieuwd naar wat het zou kunnen doen bij vrouwen mèt lipoedeem. 

In Amerika zijn er al groepen vrouwen met lipoedeem die de blaster gebruiken en er heel tevreden over zijn. Denk dan aan contour verbetering, verbeteren tot verdwijnen van pijnklachten, een gladdere huid, betere doorbloeding etc. 

Tijd om het hier in Nederland ook uit te proberen!

Fasiablaster

Wat is Fascia?

Fascia is het van top tot teen, van arm tot arm, van binnen naar buiten bindweefsel. Het scheidt onze spieren en groeit er doorheen zoals de binnenste witte huid van een sinaasappel. Het omringt ook vrijwel elke structuur van het menselijk lichaam. Als we in staat waren om een kijkje te nemen in ons lichaam en alleen de fascia zouden zien, zien we eruit als een menselijke vorm van een suikerspin met mummy-achtig verband wat er doorheen loopt. Het hele fascia systeem is in één stuk aangesloten als een 3D spinnenweb. Het is zo duidelijk, hoe hebben we dit kunnen missen?

Ashley Black legt uit dat er 4 soorten fascia zijn:

· Structurele fascia- Dit loopt in lange stroken door het lichaam. Dit is zichtbaar in kippenvlees net onder de huid. Je ziet daar het witte zijdeachtige membraan.

· Inter-structurele fascia- is aanwezig in spieren en verbindt spieren met andere spieren en botten. Dit is zichtbaar wanneer je bv biefstuk eet. Je ziet dan een spinnenwebachtig wit materiaal.

· Viscerale fascia- De witte materie in onze buikholte dat onze organen omringt.

· Spinale fascia- De stro-achtige dikke behuizing die de wervelkolom omringt.

De fascia heeft letterlijk contact met elk ander systeem van het lichaam. Het is net zo belangrijk of zelfs belangrijker dan andere lichaamssystemen. Het hebben van losse, gezonde fascia is van vitaal belang voor de algehele gezondheid en welzijn. Met gezonde fascia zien we er beter uit, voelen wij ons beter en functioneren wij beter!

Fascia lipoedeem wat is fascia

Via een persoonlijk bericht op Facebook heb ik via Ashley Black alvast wat linkjes gekregen van YouTube filmpjes. Door de tijd heen zijn er helaas was linkjes verloren gegaan, maar hieronder plaats ik een paar voorbeeldjes waar je wellicht kunt zien hoe je het beste delen van de benen kunt blasten.
Een goede voorbereiding is het halve werk nietwaar?
Natuurlijk ben ik niet te beroerd het berichtje even te delen, want wat als het werkt bij lipoedeem? Dat gun ik jullie allemaal en het scheelt weer zoekwerk in de toekomst wellicht.

FasciaBlast je benen:  KLIK HIER

Zadeltassen: KLIK HIER 

Binnenkant bovenbenen: KLIK HIER 

Tips van Ashley zelf: KLIK HIER

Peroonlijke ervaring

Ik ben zelf en poosje met de Fasciablaster aan de slag geweest. Let op! Het is best heel erg pijnlijk!!
Een goede voorbereiding is belangrijk, zoals goed opwarmen, een goed olie gebruiken en vooral niet over je grenzen heen gaan!
Het is niet voor iedereen. Het kost behoorlijk wat inspanning en energie. 

Ondanks dat de behandeling erg gevoelig is, merkte ik wel dat de pijn overdag minder werd. Ook werd mijn huid zachter en het weefsel soepeler. Hierdoor kon ik makkelijker bewegen en hield ik wandelen bijvoorbeeld langer vol. Let wel op, ik zit zelf in stadium 3/4. Iemand met stadium 1/2, daar geloof ik zeker van dat er ook cosmetisch positieve veranderingen mogelijk moeten zijn. 

Wil je de Fasciablaster aanschaffen?

Helaas is de Fasciablaster voor zover mij bekend, niet in Nederland verkrijgbaar. Je zult dus het product vanuit Amerika moeten bestellen.

Blog lezen

Fasciablaster ervaring

Als lipoedeem patiënt was ik enthousiast geworden toen ik op Amerikaanse sites las dat lipoedeem vrouwen goede ervaring hadden bij het gebruik van de Fasciablaster. Ik heb hem via de website in Amerika besteld en heb een tijdje mijn resultaten opgeschreven. Klik op de afbeelding om naar het blog te gaan…

Fasciablaster lipoedeem