Quadrivas

Lipoedeem kan zeker in veel gevallen goed ondersteund worden door deze massagetherapie

Irene Captijn blog

Door Irene Captijn

De Quadrivas Therapie is een zeer intensieve massagetherapie die ingezet wordt om het zelfherstellende vermogen in de verschillende weefsellagen over het hele lichaam, respectievelijk de huid, het onderhuids bindweefsel, de spieren, bloedvaten, lymfeklieren/vaten en zelfs het botvlies te activeren en al deze weefsellagen (weer) gezond te maken. De methode werkt activerend, afslankend en bloeddrukverlagend.

(Bron: www.quadrivas.nl )

“Als Quadrivas Therapeut is het behandelen van een lipoedeempatiënt een pittige klus, zowel voor de cliënt als voor de therapeut, maar we doen het met liefde.”
Alyna Eekema
Bron: quadrivas.nl

In een gesprek met de grondlegster van Quadrivas zoals wij die nu kennen in Nederland, Alyna Eekema, legde zij mij uit wat haar bevindingen waren bij lipoedeem.

Je hebt de spier, de aanvoerende bloedvaten (arteriën) met voedingsstoffen en zuurstof en de afvoerende bloedvaten (venen) die het zuurstof- en voedingsarme bloed af moeten voeren. 
Bij lipoedeem zijn de afvoerende bloedvaten verbindweefseld. Ze zijn niet meer flexibel, maar stug en vernauwd. 
Als voorbeeld maakte Alyna de volgende vergelijking:

” De spier is als het ware de kachel , de arteriën de brandstof voor de kachel en de venen kun je zien als de schoorsteen van de kachel. Als de schoorsteen van een kachel niet goed kan roken omdat die verstopt zit, zal de verbranding in de kachel verre van goed verlopen. Dit is er aan de hand bij lipoedeem. De afvoerende vaten voeren de afvalstoffen niet goed af waardoor er verzuring in de spieren plaats vind en opslag in de vet cel”

Tijdens de Quadrivas, werkt de therapeut enorm hard om die verbindweefseling, die verharding van de veneuze bloedvaten om te keren of in ieder geval sterk te verbeteren. 
Dit proces is niet pijnloos, maar de effecten zijn wel spectaculair. Uiteraard hangt het resultaat wel af van het stadium waar je je in bevind.

Voor meer informatie over Quadrivas bij lipoedeem ga je naar:
https://www.quadrivas.nl/lipoedeem/

woman-3416250_1280

Ervaringen van patiënten

Nu volgen een paar super mooie resultaten behaald met Quadrivas. Onthoudt wel, dat iedereen anders reageert en deze resultaten niet standaard zullen zijn.

De ervaring van...

Klaartje

“Al vanaf mijn pubertijd had ik ‘dikke benen’ zonder enkels. Het was altijd net of er elastiekjes onderaan mijn benen zaten, daar waar mijn voeten begonnen. Omdat ik verder heel slank was dacht ik er niet veel over na. Ik had de benen van mijn oma. Dikke pech. 
 
Na mijn eerste zwangerschap werden mijn benen dikker. Ik had inmiddels gelezen over lipoedeem en ging op zoek naar bevestiging. De specialist gaf die meteen. ‘Je had je broek niet eens uit hoeven trekken’ zei hij. Het was overduidelijk. Zelfs met maatje 36. Helaas was er volgens hem niets aan te doen.
 
Mijn tweede zwangerschap eindigde met 8 extra kilo’s die er niet meer af wilden. Mijn benen voelden als ontploft. Ik kon niets meer aan. Toen ik zelfs een grotere maat panty’s nodig bleek te hebben ben ik huilend het internet af gaan struinen. Zo kwam ik bij Quadrivas terecht.  
 
Het heeft behoorlijk wat pijnlijke behandelingen gekost maar ik ben al die extra kilo’s kwijt en mijn benen komen in een steeds beter model. Ik heb zelfs kuiten en enkels, wat sinds mijn pubertijd niet meer zo was. Ik kan al mijn broeken en laarzen weer aan. Mijn benen voelen soepel en doen geen pijn meer. 
 
Ik ga nu nog zo eens in de maand voor een behandeling om mijn onderbenen ook echt helemaal ‘schoon’ te krijgen. Dat zit er al 30 jaar dus daar is nog wel wat geduld voor nodig. Maar ik weer zeker dat het gaat lukken.” 
Lipoedeem laars open
Lipoedeem laars dicht
Met de nodige scepsis vorig jaar begonnen aan Quadrivas in Eindhoven. Ik had al van alles geprobeerd dus eerst zelf ondervinden. Nu kwam het op een moment dat ik eigenlijk met andere zaken heel druk, bedrijf en huis verkopen en emigreren naar Spanje, maar met een nu of nooit gevoel gestart. Ik had niet voor niets een jaar op een wachtlijst gestaan. De behandelingen duurden behoorlijk lang en ik was enorm blij dat Rachel een goed gevoel voor humor heeft want anders zou het erg lang duren. Pijnlijk was het ook best maar wel nog te doen op een paar momenten per behandeling na. Ik kreeg het advies om mijn (lies) steunkousen klasse 2 uit te laten. Dat was wel een grote stap. Die kousen hadden me een paar daarvoor pijnverlichting en reductie van omvang opgeleverd. Toch de stap gewaagd en zonder kousen gaan lopen. Na de 3e behandeling ging ik nog wat boodschappen doen en terwijl ik in de supermarkt liep had ik het gevoel dat er touwtjes aan mijn benen zaten. Bij elke stap leek het wel of ik hulp kreeg van iemand die mijn benen hielp optillen. Bijna huppelend naar de auto toe gegaan. ’s Avonds wel net als bij de andere behandelingen op de luie stoel geploft, dan was ik echt helemaal op en moest ik echt rust nemen.
Er zijn geen foto’s en metingen van omvang, daar was het mij niet om te doen. Ik ben de 50 gepasseerd en heb er inmiddels wel vrede met dat ik geen dun dennetje ben. Ik ben Quadrivas behandelingen laten doen voor meer bewegingsvrijheid en pijnverlichting en dat is zeker gelukt. De liessteunkousen zijn nog steeds uit, op 1 kniekous na omdat ik mijn rechteronderbeen helaas een trombose heb gehad. Na bijna een jaar nog steeds heel blij met dat ik de toch wel dure behandelingen heb laten doen. Geen pijn meer in mijn bovenarmen, de harde verklevingen zijn nog steeds weg en ik kan veel meer dan voorheen. Mijn benen zijn na bijna een jaar nog steeds veel soepeler, geen harde bulten meer. Mijn onderbenen zijn wel wat dunner dan voorheen dat merkte ik aan een paar oude laarzen. Ik ga nu 1x per 2 weken naar een fysiotherapeut voor wat onderhoud aan mijn benen en als ik weer een keer naar Nederland kom ga ik als eerste een afspraak maken voor een Quadrivas behandeling. Het heeft mij meer gebracht dan ik had durven dromen, in combi met het droge warme weer in Spanje wat voor mijn fibromyalgie wonderen doet, heb ik een zo goed als pijnvrij lijf. Echt super!
Rolien
Lipoedeem

Ervaringen gezocht

Deel jouw ervaring

Ben jij behandeld met Quadrivas en wil je je verhaal delen op deze website?

Mail ons jouw verhaal en wellicht publiceren wij dat hier!